18 sep 2015

Radio-docu ‘De Verhalenmachine’

NTR Radio Doc kwam project YOU WIN SOME, YOU LOSE SOME op het spoor en vroeg Lieke en Bieke er een radiodocumentaire over te maken.

Radio-docu ‘De Verhalenmachine’

Gedreven door nieuwsgierigheid naar de maakbaarheid van het geluk maakten documentairemakers Lieke van Pruijssen en Bieke Versloot een rondreizende Verhalenmachine. Een eenarmige bandiet gevuld met korte verhalen over geluk, toeval en overleven van dak- en thuislozen, ongedocumenteerde en verslaafde Rotterdammers. NTR Radio Doc kwam project YOU WIN SOME, YOU LOSE SOME op het spoor en vroeg Lieke en Bieke er een radiodocumentaire over te maken.

In de radiodocumentaire ‘De Verhalenmachine’ volgen Lieke & Bieke de machine op zijn reis door de stad en enkele verhalenvertellers in hun zoektocht naar een betekenisvol en waardig bestaan. Naast de Verhalenmachine en in gesprek met de supermarktmanager, de directeur van de maatschappelijke opvang en de Rotterdamse socioloog Willem Schinkel vragen de makers zich af of er in onze huidige samenleving nog ruimte is voor falen en kwetsbaarheid.

Uitzending ‘De Verhalenmachine’
zondag 5 april om 21.00 uur op NPO Radio 1
Voor meer informatie zie www.npodoc.nl

Beluister de uitzending

Radio-docu ‘De Verhalenmachine’