Dubbelportretten

Verdiep je in een ander en krijg een portret van jezelf! Onze verhalenvertellers maken graag persoonlijk kennis met je. Samen een kop koffie leuten, een museumbezoek of een flink eind hardlopen…

Geen toevallige ontmoeting, maar een bewuste match. Bekijk de portretten van de eerste gelukkige matches en ontdek de overeenkomsten en verschillen.
Of geef je zelf op voor een bijzondere ontmoeting.

Harm en Nour Harm en Nour

RECYCLE

Harm en Nour

Nour & Harm zijn allebei in 1973 geboren en dragen hetzelfde sterrenbeeld. En zo zijn er nog wel meer gelijkenissen te vinden. Ze zijn beiden verhalend kunstenaar en muzikant en recyclen is een bijzonder onderdeel van hun werk.

Harm is verzot op fruit, schildert fruit-stillevens op sigarenkistjes en maakt zijn eigen muziekinstrumenten van fruitkistjeshout, blikken, deurdrempels en ander sloophout. Bluesy liedjes met titels als Wil je me voeren en Verdriet van ‘t leven worden door hem begeleid op zijn zelfgebouwde koekblikbanjo of fruitkistdobro.

Nour maakte ooit kritische spotprenten over de Marokkaanse samenleving, werkte een tijd in Frankrijk als fruitplukker en leerde in de Belgische gevangenis schilderen van een gediplomeerd kunstenaar. Nu maakt hij decorstukken en schildert hij zijn levensverhaal op de panelen van een oude keuken, gevonden op straat. Nour is heel actief als vrijwilliger om het verhaal van de vluchteling te vertellen, zoekt naar nieuwe technieken. Hij presenteert zijn werk het liefste op de grond, dicht bij de plek waar zijn materialen en inspiratie vandaan komen. Noureddine: ‘Mensen zijn soms net kasten. Je weet pas wat erin zit als je de deur open doet.’

Nour & Harm ontmoetten elkaar in het open atelier van de Pauluskerk. Harm liet beeld van eigen werk zien en bracht een aantal door hem geïllustreerde kinderboeken mee. Nour nam Harm op zijn beurt mee naar zijn expositie op het kerkplein en vertelde over zijn wens om een kinderboekje te maken over de onfortuinlijke zeemeerman.

De onfortuinlijke zeemeerman
Er was eens een zeemeerman, de zee was zijn wereld.
Hij wilde graag eens op bezoek in de mensenwereld.
Maar hij was illegaal op het land.
Een wijze man gaf hem benen.
De zeemeerman leefde eenzaam op het strand.