Dubbelportretten

Verdiep je in een ander en krijg een portret van jezelf! Onze verhalenvertellers maken graag persoonlijk kennis met je. Samen een kop koffie leuten, een museumbezoek of een flink eind hardlopen…

Geen toevallige ontmoeting, maar een bewuste match. Bekijk de portretten van de eerste gelukkige matches en ontdek de overeenkomsten en verschillen.
Of geef je zelf op voor een bijzondere ontmoeting.

Roos en Jona Roos en Jona

FIX IT!

Roos en Jona

Roos is een drukke dame. Als ROOSROFFA maakt ze oneindig zachte en hippe sjaals, ze schreef voor het Rotterdamse modeblog hotterdan.nl én is projectleider Kunst en Cultuur op het Grafisch Lyceum Rotterdam. Daar organiseert ze onder andere museumbezoeken, excursies en workshops voor de studenten. Dat is nog eens organisatietalent.

Jona is als rapper bij ViaKunst bezig met het maken van strakke beats, voor zichzelf en zijn collega-artiesten. Hoewel hij zich thuis voelt op het podium, is Jona vooral in zijn element tijdens het produceren en organiseren. In het verleden maakte hij verkeerde keuzes en stomme fouten, zoals Jona zelf zegt. Maar nu is de blik op de toekomst gericht: rommel uit het verleden opruimen en vooruit!

Geïnspireerd door Lieke & Bieke’s alternatieve podium tijdens Motel Mozaïque vroeg Jona hen of hij eens iets voor het project kon organiseren. Jazeker, en zo kwam Roos in beeld… Met de komst van de Verhalenmachine naar het Grafisch Lyceum organiseerden Jona en Roos een uitwisselingsproject tussen de rappers van ViaKunst en studenten van het Grafisch Lyceum. Ze maakten een prachtige expositie van door studenten gemaakte tourposters en openden ‘m feestelijk met optredens door de artiesten van ViaKunst. Dat heeft dit duo goed gefixt!