Dubbelportretten

Verdiep je in een ander en krijg een portret van jezelf! Onze verhalenvertellers maken graag persoonlijk kennis met je. Samen een kop koffie leuten, een museumbezoek of een flink eind hardlopen…

Geen toevallige ontmoeting, maar een bewuste match. Bekijk de portretten van de eerste gelukkige matches en ontdek de overeenkomsten en verschillen.
Of geef je zelf op voor een bijzondere ontmoeting.

Arie en Nani Arie en Nani

Muzikale treffer

Arie en Nani

Arie is stedenbouwkundige, werkt in het Stadhuis van Rotterdam en vertaalt werk van grote tekstdichters zoals de Sonnetten van William Shakespeare. Maar hij schrijft ook aan zijn eigen muziek. In liedjes zoals ‘wie maakt er nu een lied over Hoogvliet’, ‘het is een ramp in Zevenkamp’ en ‘mooier moet het nou niet worden’ werpt Arie in vogelvlucht een blik op de stad en zijn markante inwoners.

Nani is een jonge hond, creatief en aanstekelijk enthousiast. Hij schrijft zijn eigen teksten en zet ze op een beat. Van akoestisch tot R&B, hiphop en nederlandstalig. Nani groeide op in Rotterdam. Hij begon op de gitaar te tokkelen in zijn kinderkamer en kroonde zichzelf ‘kamermuzikant’. Kort daarna belandde Nani op straat. In die periode schreef hij als een hedendaagse troubadour het nummer Keep on walking. Zijn muziek en droom om professioneel muzikant te worden houden hem letterlijk op de been.

Arie en Nani ontmoetten elkaar in augustus 2014 in de opnamestudio van ViaKunst. Daar was ook Melody, de gitaar van Nani. Arie mocht er even op spelen. Teksten en nummers werden uitgewisseld. En kort daarna schreven ze samen een nummer over een dag om nooit te vergeten – 11 september. Nani maakte de beats. In april 2015 brachten ze het nummer voor het eerst ten gehore op stadsfestival Motel Mozaique.

Luister hier de ‘making of’ van hun track