Pauluskerk – Ondersteboven

De wereld van de vluchteling

Wanneer
Zaterdag 20 juni t/m maandag 29 juni

Waar
Pauluskerk Rotterdam, Mauritsweg 20, 3012 JR Rotterdam

Programma
De nieuwe Pauluskerk, opvallend en tegendraads van uiterlijk, heeft de bijnaam ‘de Koperen Ploert’. Ze ligt aan de voet van de ‘rode loper’ die nieuwkomers, dagjesmensen en zakenlui vanaf het nieuwe Centraal Station de stad in loodst. Vanaf 20 juni is de Verhalenmachine even terug in de Pauluskerk, waar de vertellers van project You win some, you lose some thuis zijn; hulp en opvang vinden.

Op zaterdagavond 20 juni, Wereld Vluchtelingen Dag, gaat in de Rotterdamse Pauluskerk het festival De Wereld van de Vluchteling van start. Het festival vraagt aandacht voor de situatie van de vluchtelingen in Rotterdam en wordt georganiseerd in samenwerking met vluchtelingen. Het is een festival met muziek, kunst en ontmoetingen over de landelijke en Rotterdamse vluchtelingenproblematiek. Een avond met dialoog, theater, muziek, fotografie en beeldende kunst. M.m.v. vluchtelingenorganisaties, Vers Beton, singer-songwriter Rogier Pelgrim en vele anderen. Het programma duurt van 17.00-22.00 uur en is gratis toegankelijk!

Vrijdag 26 juni 2015 organiseert de Pauluskerk het Symposium Ondersteboven. Naar een economie voor ons allen. Een rechtvaardig economisch systeem, is dat mogelijk? Een systeem dat om meer draait dan alleen winsten, targets en consumptieverhoging? Een systeem dat de kloof tussen arm en rijk niet vergroot, maar waarvan iedereen meeprofiteert? Daarover gaat het in het symposium . Het programma start om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Entree is gratis, iedereen is welkom!

Extra informatie
De Verhalenmachine is gratis te bezoeken tijden de openingstijden van de Pauluskerk.
Deze is dagelijks geopend van 9.00 tot 20.45 uur (gesloten tussen 17.00 en 18.00).
Kijk voor meer informatie over de Pauluskerk op www.pauluskerkrotterdam.nl
Voor meer informatie over het symposium klik hier.

prev

27 jun t/m 28 jun 2015

Geluksroute

Opzettelijk verdwalen

next